first_img Year:  Projects “COPY” Thailand CopyHouses, Housing•Thailand SAVA / Original VisionSave this projectSaveSAVA / Original Vision 2010 SAVA / Original Vision Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771852/sava-original-vision Clipboard Architects: Original Vision Area Area of this architecture project Photographs 2010 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771852/sava-original-vision Clipboard Year:  ArchDaily CopyAbout this officeOriginal VisionOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousingThailandPublished on August 19, 2015Cite: “SAVA / Original Vision” 18 Aug 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream photographs:  Andrew LoitertonPhotographs:  Andrew LoitertonDeveloper:Avila Capital Advisors LtdContractor:World ConstructionProject Manager:TBA (The Blue Acre)Structural Engineer:WarnesM&E Engineer:ArupsQuantity Surveyor:Bob BoulterText:Adrian McCarrollSite Area:20,858.0sqmEnclosed Area:4,424m2Project Architect:Adrian McCarroll, Stephen Gorton, Jamie JamiesonCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Andrew LoitertonText description provided by the architects. The client’s brief was to create a Development of luxury family villas on a prime beach front plot of land on the west coast of Phang Nga province at the southern end of Thailand. The houses were to be open and spacious with extensive decks, terraces and lawns.Save this picture!© Andrew LoitertonSava is located on the beautiful Natai Beach on the west coast of Phang Nga province in Thailand. At a latitude of 8° north, the development enjoys a tropical monsoon climate with wet south-westerlies from April to November and dry north-east winds for the remainder of the year. These near constant breezes are the driving force behind the open living spaces, where the monsoon winds naturally cool by drawing air through the houses. Regulation set-backs have benefited the front villas as there are large lawn areas between the pools and terraces and the sandy beach.Save this picture!Floor PlanSava has been built on a green field site 10 minutes by car to the nearest village with no other buildings within its vicinity. Notwithstanding this isolation, the design has used materials that whilst being modern in their usage, have referenced the local vernacular. This has softened the aesthetic of the villa designs making them a very comfortable and contemporary.Save this picture!© Andrew LoitertonThe houses sits very comfortably on this essentially flat site with the front villas having activities focused around the swimming pool which is set-back from the beach making it unobtrusive from the waterfront. The houses at the rear of the site are elevated to allow clear views of the Andaman sea.Save this picture!© Andrew LoitertonProject gallerySee allShow lessThe Big Horn / Mezzo AtelierSelected ProjectsOryza Nakanoshima Spinning / Naoya Matsumoto DesignSelected Projects Share Save this picture!© Andrew Loiterton+ 25 Share Area:  8960 m² Area:  8960 m² Year Completion year of this architecture project “COPY”last_img read more