first_imgSave this picture!Courtesy of Comma Studio+ 20Curated by María Francisca González Share Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Quoc Thanh P02 Apartment / Comma Studio Manufacturers: Hafele, Aconcept, An Cuong Wood, KINGLED, Vietceramics Projects Year:  ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904340/p02-apartment-comma-studio Clipboard P02 Apartment / Comma StudioSave this projectSaveP02 Apartment / Comma Studio Architects: Comma Studio Area Area of this architecture project 2018 CopyAbout this officeComma StudioOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsVietnamPublished on November 09, 2018Cite: “P02 Apartment / Comma Studio” 08 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?P02 公寓 / Comma Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Other Participant:Thu Huong, Nhat Trung, Tung DuongCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Comma StudioRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemText description provided by the architects. In this renovation project, we tried to control the integration of private and common space within the apartment in a flexible way, in the effort of giving the clients a better condition of living and sharing the space between each member of their 4 members family. The structure of the existing space contains a big volume for the kitchen, dining and living area which spreads out from the entry to the main balcony of the apartment, and the two adjacent bedrooms connect to this main space by two swing doors.Save this picture!Courtesy of Comma StudioSave this picture!Courtesy of Comma StudioWe felt that this composition leads to the isolation of the resting space in terms of spatial interaction and obstruct the unique appearance of the whole apartment. We then started the design with the thought of a change in the center of the apartment where all space around be linked together in order to re-configure the whole space. We decided to locate there an integrated wall-cabinet that serves as a focal element running through all the common – private spaces, giving to the apartment a unique appearance.Save this picture!PlanBesides, it also benefits each of the areas by offering multiple functions such as storage space, display niches and hidden-folding element… on its surface. Following this design direction, the swing doors of the two bedrooms are replaced with the full height sliding doors in order to get more flexible in controlling the open/close state of the private spaces.Save this picture!Courtesy of Comma StudioWhen these doors are opened, they are completely hidden behind the walls and other furniture elements on both of their sides, giving the sense that the private zone are merged in to the common zone, all the interactions between these space are brought up & there is no more division between different space within the apartment.Save this picture!Courtesy of Comma StudioThe elements that define the center of the apartment are featured with the light gray-green paint as the color of the rosemary leaf – the favorite color of the client. It is mixed with the grey, warm wooden tone & natural light giving a calm and airy space. After renovation, beside the existing main circulation of the apartment which is as a straight way goes along with the common space as before, there is now a “sub” circulation along the featured wall that connects the entire space together.Save this picture!Courtesy of Comma StudioBy defining this new circulation, we located a bunk bed in the small bedroom, with a curtain for keeping its privacy when needed, and give the access to the small balcony of the apartment to everybody, which is somehow limited with the old layout of the apartment.Save this picture!Courtesy of Comma StudioProject gallerySee allShow lessTetris Extension / CrosshatchSelected ProjectsCoralville Intermodal Facility / Neumann Monson ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:458 Minh Khai, Hai Ba Trưng District, Hà Nội, VietnamLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Vietnam CopyApartments, Renovation, Apartment Interiors•Vietnam “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904340/p02-apartment-comma-studio Clipboard Lead Architects: Photographs:  Quoc Thanh, Nhat Trung Manufacturers Brands with products used in this architecture project Apartmentslast_img read more